Intermodal

Multimodaal transport

Ons goederenvervoer gaat over weg, spoor, binnenvaart of short sea. Deze combinatie van mogelijkheden stelt ons in staat zeer specifieke transportvraagstukken tot in de puntjes op maat te verzorgen. Efficiëntie is daarbij onze belangrijkste drijfveer, net als milieubewust transport. Easy-Intermodal maakt bij voorkeur gebruik van duurzame modaliteiten, indien de leveringsvoorwaarden van de klant het toelaten. Wordt uw lading momenteel per vrachtwagen naar Italië gereden? Wellicht kan dat sneller, beter en dus milieuvriendelijker per trein. Hoe? Dat leest u hieronder!

Goederenstromen

Er zijn twee soorten goederenstromen te onderscheiden:
1. Goederen die buiten Europa aankomen en doorgevoerd worden naar de Europese eindbestemming, en vice versa.
2. Goederen die binnen Europa geladen én gelost worden.

Afhankelijk van uw wensen (bestemmingen, beschikbare tijd) adviseren we u over de meest efficiënte multimodale transportoplossing, via spoor, weg, binnenvaart en/of short sea.

Rail Transport

Per spoor worden goederen in containers, tanks, wissellaadbakken (swapbodies) of kraanbare trailers vervoerd. Hierbij pendelen intermodale treinen tussen twee bestemmingen, vaak met een vaste frequentie en vaste vertrek- en aankomsttijden. Met de juiste informatie zijn laad- en losmomenten dus nauwkeurig vast te stellen.

Binnenvaart

De binnenvaart is een belangrijke schakel in de logistiek van landen met bevaarbare waterwegen.
Het vervoer van goederen met binnenschepen binnen de kustlijn is de ideale en (meest) kosten efficiënte oplossing wanneer er meer tijd beschikbaar is voor de levering van uw goederen op de eindbestemming.

Shortsea

Shortsea vervoer houdt het intermodaal vervoer van intra-Europese ladingen in, meestal in containers en trailers. Een groot deel van het transport vindt plaats over zee (maar de oceaan wordt hierbij nooit gekruist). Afhankelijk van begin- en eindpunt worden de goederen daarnaast vervoerd over de weg, per binnenschip of met de trein.

 

Waarom multimodaal transport door Easy-Intermodal?

  • Efficiënt, qua tijd en kosten
  • Duurzaam
  • Betrouwbaar
  • Veilig
  • Flexibel
  • Vaak garandeerde transittijden (bij spoor en shortsea)