china

Spoorvervoer naar China

De haven van Duisburg wil samen met de logistieke divisie van China Merchants Group het spoorvervoer tussen Duisburg en China sterk uitbreiden.

Topman Erick Staake van Duisport tekende een strategische samenwerkingsovereenkomst met China Merchants Logistics Holding. Ook de Duitse minister van economische zaken, Sigmar Gabriel, en de verkeersminister van Noordrijn-Westfalen, Michael Groschek, zetten hun handtekening. Dat gebeurde in Hongkong.

Op dit ogenblik rijden er wekelijks een twintigtal goederentreinen tussen Duisburg en verschillende bestemmingen in China. Duisport en China Merchants willen dit vervoer, als alternatief voor zee- en luchtvracht, nog fors uitbreiden. China wil zodoende ook zijn westelijke en centraal gelegen regio’s economische verder ontwikkelen.

China Merchants Group is een conglomeraat van bedrijven in transport, logistiek en de financiële sector. De groep is van de partij in achttien landen, bezit 31 havens en heeft 11.148 logistieke vestigingen in belangrijke industriële streken.

Staake ondertekende tijdens zijn bezoek aan China ook een samenwerkingscontract met de Chengdu International Railway Port Investment Co. Dat is een dochter van Chengdu Industry Investment. Dit bedrijf wil het goederenvervoer over het spoor tussen Europa, via Duisburg, en de miljoenensteden Chengdu, Chongqing en Urumqi, in het noordwesten van China, bevorderen.