Pukkelpop-watersnelweg

Festival via binnenvaart bevoorraadt, CO2-uitstoot met de helft verlaagd

Het Belgische festival Pukkelpop maakt dit jaar opnieuw gebruik van de binnenvaart voor de toelevering van backstagemateriaal en andere festivalaankleding.

Pukkelpop gebruikte de binnenvaart vorig jaar voor het eerst een deel van hun transporten naar het Hasseltse muziekfestival. ‘Een experiment met het oog op duurzaamheid’, zegt organisator Chokri Mahassine. Dat is kennelijk goed bevallen, want volgens partner Watersnelweg.be is de hoeveel lading dit jaar verveelvoudigd.

Twaalf teu en acht grote flatracks-containers met backstagemateriaal en decoratiestukken worden er dit jaar per schip aangeleverd. De geleverde goederen worden onder andere gebruikt om de backstageruimte voor om de artiesten zoals Rihanna, Chase & Status, Chemical Brothers en Tom Odell in te richten. Ook krijgen enkele containers een eigen plekje op het festival dat van 17 tot en met 20 augustus plaatsheeft. ‘Die containers krijgen een passende inkleding en worden zo echt deel van de bezoekersbeleving op het festival’, zegt Chokri Mahassine.

Door de goederen niet het gehele traject over de weg te vervoeren, maar deels ook met de binnenvaart, is het CO2-uitstoot van het transport met de helft verlaagt, stelt Watersnelweg.be.   http://www.nieuwsbladtransport.nl/Nieuws/Modaliteiten/Binnenvaart/ArticleBinnenvaart/ArticleID/50375/ArticleName/Festivalviabinnenvaartbevoorraadt/Access/Anonymous